RENKLİ LENS ALMAK İÇİN NE YAPILMALI?

07-06-2024 17:23

RENKLİ LENS ALMAK İÇİN NE YAPILMALI?

Günümüzde lens kullanımının artmasıyla birlikte “renkli lens almak için ne yapılmalı?” sorusu en çok merak edilen sorulardan biri haline gelmiştir. Renkli lens almak için ne yapmalı sorusunun cevabı Kişi renkli lens tercih etmesi durumunda kullanmak istediği rengi belirlemelidir. Renkli lens tercih eden kişi pupilla aralığı, lens boyutu gibi unsurlarda bilgi sahibi olmalıdır. Renkli lens kullanmak isteyen kişiler özellikle kendi göz renginin belirgin olmamasını tercih etmektedirler. Renkli lensin merkezinde şeffaf bir kısım yer almaktadır. Bu şeffaf kısım pupilla boşluğu olarak adlandırılmaktadır. Pupilla boşluğunun büyük olması durumu kişinin kendi göz renginin görülmesine neden olacaktır. Bu boşluk düşük olduğu takdirde kişinin göz rengi belli olmayacak ve doğal bir görünüm elde edilecektir. Bu sebeple renkli lens alımında dikkat edilmesi gereken unsurlardan biri de merkezdeki şeffaf kısmın 5 mm’den geniş olmasıdır. 

bir diğer soru ise “renkli lens alırken deneniyor mu?” merak konusu olmaktadır. Renkli lens alırken deneniyor mu? sorusunu cevabı ise lensler kişiye özel bir ürün olduğu için ve göz de hijyen gerektiren hassas bir organ olduğu için paketli bir şekilde satılmaktadır.

kaliteli renkli lens nasıl anlaşılır Günümüzde aksesuar olarak satılan çok ucuz lenslere rastlamaktayız. Göz çok hassas dışardan gelen virüslere karşı savunmasız bir organımızdır.Dolayısıyla herhangi bir yerden alınmış ucuz lensler göz sağlığını tehlikeye sokar. Kaliteli renkli lens arıyorsak CE belgeli olup olmadığına dikkat etmeli kullanılan hammaddenin ince ve oksijen geçirgenliği yüksek bir lens olması istenmelidir. kaliteli renkli lense lausel lensi örnek verebiliriz.

 
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.